Strona główna . O hodowli

O hodowli karpia

Zamówienia handlowe
Zamówienia handlowe

Zapraszamy firmy cateringowe, restauracje i bary oraz sklepy rybne do stałej współpracy oraz osoby planujące przedświąteczną sprzedaż na rynkach, bazarach , targowiskach. Realizujemy zamowienia nawet na dwie – trzy ryby !

Zakupy detaliczne
Zakupy detaliczne

Klientów z woj. zachodniopomorskiego zapraszamy do zamawiania żywych ryb – odbiór w naszej hodowli.

Narybek
Narybek i kroczek

Ryby do stawu lub oczka wodnego, w doskonałej kondycji, istnieje możliwość dowozu ryb żywych w zbiornikach z natlenioną wodą.

Maszewo, woj. zachodniopomorskie

Hodowla karpia Wisławie

Od 2000 roku prowadzimy nasze gospodarstwo rybackie w kompleksie kilku stawów nieopodal Maszewa w woj. zachodniopomorskim. Malowniczo położony i znajdujący się wśród lasów obiekt zapewnia idealne warunki do właściwej hodowli karpia i ryb pokrewnych.

Corocznie otrzymujemy uznany w całej Polsce certyfikat „Pana Karpia”, gwarantujący chów zgodny z zasadami Dobrej Praktyki Rybackiej. Dla klientów to gwarancja najwyższej jakości i smaku ryb. Sprawdź, co warto wiedzieć o wartościach odżywczych karpia.

Idąc z duchem czasów, ułatwiamy współpracę z nami i oferujemy internetowe składanie zamówień i robienie zakupów.

Sklep
Hodowla karpia Wisławie
Certyfikat 2012
Certyfikat 2012
Certyfikat 2013
Certyfikat 2014
Certyfikat 2015
Certyfikat 2016
Certyfikat 2017
Certyfikat 2018
Certyfikat 2019

Co oznaczają zasady
Dobrej Praktyki Rybackiej?

Nasza hodowla ma nadany weterynaryjny numer identyfikacyjny WNI. Zgodnie z obowiązującym prawodawstwem jesteśmy zobowiązani do składania sprawozdań dotyczących produkcji rybackiej, obejmujących m.in. zestawienie dotyczące powierzchni stawów rybnych oraz ilości ryb wyprodukowanych w stawach rybnych i innych urządzeniach służących do chowu lub hodowli w danym roku.

Dbamy o utrzymanie stawów we właściwej kulturze produkcyjnej poprzez ich systematyczne i terminowe napełnianie, odwadnianie, osuszanie, nawożenie, wapnowanie, dezynfekcję i inne zabiegi hodowlano-produkcyjne.

Stosujemy sprzęt rybacki (sieci, sortownice, kasarki, nosiłki, pojemniki, wagi itp.) o takiej konstrukcji i w takim stanie, by nie powodował uszkodzeń powłok ciała ryb. Natomiast dzięki zainstalowanym aeratorom na naszych stawach skutecznie napowietrzamy akweny, co poprawia warunki hodowanym przez nas rybom.

Staramy się skarmiać nasze ryby mieszankami zbóż (żyto, jęczmień, pszenżyto oraz pszenica) i uzupełniamy to pełnoporcjowymi paszami, które oprócz odpowiednich witamin zawierają rożne dodatki prozdrowotne (np. zwiększające odporność ryb i przyczyniające się do właściwego ich wzrostu).

Zarybiamy nasze akweny w taki sposób, aby na 1 ha powierzchni stawu było około 1000 szt. ryby (kroczka), co daje średnio 15 m3 wody (przy średniej głębokości stawu ok. 1,5 m) na 1 sztukę.

Zobacz naszą ofertę!
Co oznaczają zasady Dobrej Praktyki Rybackiej?